Rzeczywiście, tam marginesu nie ma, a przydałby się. Dlatego teraz już jest Emoticon happy
Super! Co za niezwykle szybka reakcja. Chociaż szczerze mówiąc ja go jeszcze nie widzę... Może się jeszcze nie odświeżyło czy coś. ;)
Chodzi głównie o kwestie wydajności i pozycjonowania.
A no tak, pozycjonowanie... nie pomyślałem o tym... Wybacz, że o to pytam, ale czy na pozycjonowanie największy wpływ nie ma jednak nazwa strony?
Bo gdyby nazywała się komiksy.pl to chyba łatwiej byłoby na nią trafić i znaleźć ją w wyszukiwarce. Na o wiele mniej profesjonalne webkomiksy trafiłem szybciej, a tą stronę poznałem stamtąd właściwie przez przypadek. Stworzyłeś już fajną markę i nie mówię by ją zmieniać, ale jednak trochę to dziwi. "inku.ovh" to raczej niezbyt atrakcyjna nazwa dla wyszukiwarek i na pozycjonowanie pewnie też to wpływa. Gdy czytałem o pozycjonowaniu wszyscy radzili by wybierać końcówkę "pl" albo "com". Nie piszę tego by krytykować, zwyczajnie jestem ciekaw.
Zbyt duża ilość elementów do wyrenderowania przez przeglądarkę może zacząć ją spowalniać, przy czym ma to również wpływ na prędkość ładowania strony. To z kolei jest także jednym z czynników (mającym coraz większe znaczenie) wpływających na pozycjonowanie. Zbyt duże ilości treści na jednej podstronie również wpływają negatywnie na te wyniki, a także sprawiają problemy w nawigowaniu po stronie (kiedy ponad 90% podstrony stanowią same komentarze). Nie bez powodu np. tematy na forach dzieli się na strony
Od razu widać, że wiesz o czym mówisz. ^^ Kapituluję, przekonałeś mnie zupełnie. :)
Też oczywiście wolę, żeby komentarze były jak najbardziej treściwe i były bardziej "opinią", czy "krytyką", niż tylko paroma słowami zachwytów. Dlatego też zamieściłem małą wskazówkę w polu komentarza, żeby ludzie bardziej rozwijali swoje wypowiedzi.
Fajnie, że się zgadzamy.
I chcę również uciekać od sytuacji, w której w komentarzach będą toczyć się "rozmówki" kilku osób wymieniających się między sobą po jednym zdaniu, których temat odbiega w ogóle od komiksu.
Tak to sensowne. Na portalach literackich załatwiają to poprzez regulamin, który nie pozwala nawet komentować innych komentarzy. Z drugiej strony cieszę się, że tutaj nie ma aż takiego reżimu i można skomentować trochę swobodniej, ale oczywiście w "rozmówki" to nie powinno się zamieniać.
A szkoda, że niewiele się dzieje.
Ano szkoda, tylko, że nie wiadomo sumie o czym pisać. Może mógłbym spamować moimi pomysłami na komiksy, albo dawać światłe rady, ale nie wiem czy komuś chciałoby się to czytać. ;)
Myślę, że mógłbym wyświetlić kilka "ostatnio skomentowanych" komiksów. Co do pokazywania treści komentarzy na stronie głównej... no nie wiem...
Zerknij jak to jest na Portali Pisarskim, po prawej ostatnie komentarze: https://www.portal-pisarski.pl
Nie sprawdza się nieźle? Nieraz czyjś komentarz zachęcił mnie do czytania i na odwrót. Nie wiem czy to powinno być na głównej stronie, ale gdzieś by się taki panel moim zdaniem przydał.
Kiedyś miałem pomysł na umieszczanie komentarzy bezpośrednio w komiksie, wraz z zaznaczeniem miejsca, do którego odnosi się komentarz. Zrezygnowałem jednak z tego pomysłu.
I chyba dobrze. To musiałoby być chyba zbyt trudne i w gruncie rzeczy pewnie też kłopotliwe w użyciu.
Dzięki, ciężko na to pracowałem, żeby tak było.
I to widać!
Również pozdrawiam :D
:D