Purina Satou

Logo dA / Bio użytkownika / Sygnatury

Hatsurai

Hatsurai 2

AutorDodany dnia 2015-03-26 11:28:19
Hej!
Postanowiłem podzielić się paroma sugestiami, które przyszły mi do głowy à propos różnych udogodnień, które można by zastosować na stronie.

1) Bardzo się cieszę, że dodany został banner deviantArta, dzięki któremu użytkownicy, którzy posiadają tam konto mogą się nim podzielić z pozostałymi. Problem jednak jest tej natury, że niefortunnie parę miesięcy temu dA zmienił swoje logo, dlatego przydałaby się drobna aktualizacja tego paska.

2) Nie wiem na ile jest to możliwe przy obecnych ustawieniach serwera strony, ale fajnie byłoby, gdyby każdy użytkownik, miał szanse stworzenia czegoś na wzór swojego bio z krótką informacją o sobie, przykładowymi pracami czy informacją w jakich programach lub jakimi środkami pracuje.

3) Inna sprawa co do której akurat sam mam, póki co, mieszane odczucia, to wprowadzenie sygnatur. Wiadomo, że jest to obecnie powszechny zabieg na wielu forach internetowych; nie wiem natomiast na ile przyjęłoby się tutaj i czy nie zaburzyłoby kolorystyki/szaty graficznej strony. Chyba żeby odgórnie przyjąć jakąś domyślną, niezbyt wielką rozdzielczość obrazków, które można wrzucać jako podpis.

4) Myślę, że na stronie głównej poniżej powitania, które kieruje do nas Purina, przydałyby się jakieś kolorowe grafiki tyczące się newsów. Wydaję mi się, że wtedy prezentowałyby się one po prostu bardziej atrakcyjnie.

Krylan

Krylan 4

Dodany dnia 2015-03-26 22:04:08
Dzięki za propozycje!

1) Akurat w momencie, kiedy robiłem ten banner, deviantArt robił tę całą akcję ze zmianą loga. W momencie, kiedy je wstawiałem, było już zaktualizowane, jednak ja – pełen niezbyt pozytywnych emocji względem tej zmiany – postanowiłem umieścić to stare.
Na dniach to zmienię i wrzucę już nową ikonkę.

2) Tutaj nie ma z tym większego problemu. Też to zrobię i użytkownicy-rysownicy będą mieli możliwość napisania krótkiej notatki "o sobie".

3) Sygnatur nie mam zamiaru wprowadzać. Może w przyszłości, kiedy strona (jak i samo forum) rozrośnie się na tyle, że taka funcja będzie miłym udogodnieniem. W chwili obecnej uważam taki "bajer" za całkowicie zbędny i wolałbym się zająć pozostałymi funkcjami w pierwszej kolejności.

4) Heh, tu już jest mały problem. Jak można zauważyć, newsy pojawiające się na stronie głównej to nic innego, jak wyciągnięta treść pierwszego posta w tematach z kategorii "Newsy".
Byłby problem z przypisywaniem obrazków na stronie głównej – bo jakoś trzeba byłoby to napisać.
Newsy nie pojawiają się zbyt często, a ja sam miałem plan rysować prosty obrazek do każdego z nich. Niestety, nawet przy takiej częstotliwości nowości i tak nie jestem w stanie znaleźć chwili i warunków na zrobienie obrazka do tego.

Jeszcze raz dziękuję za przesłanie sugestii. Mam nadzieję, że niedługo uda mi się to bardziej rozbudować ^_^