W tym tygodniu głównym tematem pracy było zrobienie jednego, wspólnego formularza kontaktowego, który umożliwiłby w łatwy sposób zgłaszanie błędów lub sugestii przez użytkowników moich stron. Stworzenie tego formularza jest także jednym z kroków do unifikacji wykonywanych przeze mnie projektów, aby wszystkie miały swoje wspólne cechy.
W zakładce "kontakt" w moim portfolio, jak i na specjalnej stronie (http://krylan.ovh/portfolio/contact/), możecie znaleźć wspomniany wyżej formularz. Wystarczy jedynie wybrać rodzaj informacji (możemy użyć wiadomości do przekazania informacji o błędzie w którymś z projektów, czy zasugerować jakiś pomysł na ich rozwój) oraz projekt, którego wiadomość dotyczy. Następnie wpisujemy swój adres e-mail, aby otrzymywać powiadomienia o odpowiedziach i mieć możliwość śledzenia wątku dzięki unikalnemu adresowi wygenerowanemu przez skrypt.
Dzięki temu mam nadzieję, że będę mógł jeszcze szybciej reagować na znalezione błędy w moich stronach/aplikacjach, a także będę w kontakcie z użytkownikami moich projektów.
Zgłaszanie błędów
Krylan 4
|
AutorDodany dnia 2017-05-22 04:37:40 |
Hatsurai 2
|
Dodany dnia 2017-08-04 10:04:49 Błąd zgłoszony. Zdziwiło mnie, że po wysłaniu informacji o błędzie przez formularz, wyskoczył link o tym, w jakim wątku mogę śledzić sprawę błędu, jednak po kliknięciu okazuje się, że link jest martwy. |
Krylan 4
|
AutorDodany dnia 2017-08-04 17:52:00 @Hatsurai, ten sam formularz jest dostępny na dwóch stronach, jednak generowany link jest taki sam. Niestety, z tej strony utworzony link przypadkowo zawierał niepotrzebną ścieżkę (było powtórzone dwa razy "contact/"). Znalazłem rozwiązanie problemu i wszystko teraz już będzie grać. Poza linkiem na tej stronie powinieneś otrzymać także informację o zgłoszeniu na e-mail – tam jest adres bezwzględny, więc na pewno działa. Dzięki za informację |