Purina Satou

Ikonki językowe / komiks oryginalny / doujinshi | Użytkownicy

Hatsurai

Hatsurai 2

AutorDodany dnia 2017-08-04 22:44:09
Bardzo przypadła mi do gustu możliwość publikacji komiksu nie tylko po polsku ale też po angielsku. Fajnie by było, żeby takie mini ikonki, które znajdują się np. przy "Fuwa Fuwa Heroes" oraz "code:love;" znalazły się też przy innych komiksach (żeby już na etapie wrzucania komiksu trzeba było określić wersję językową pracy). Dodatkowo, idąc tym tropem myślę, że fajnie byłoby dodać kolejne ikonki tyczące się tego, czy dany komiks jest oryginalną historią czy jest doujinshi na bazie istniejącego już uniwersum czy komiksu.

Brakuje mi też panelu pokazującego listę użytkowników portalu oraz możliwości dodawania komentarzy na profilu użytkownika - myślę, że zwiększyłoby to interakcję między użytkownikami i wpłynęło korzystnie na rozwój serwisu.
Krylan

Krylan 4

Dodany dnia 2017-08-06 13:58:05
Wraz z oznaczeniami wersji językowej komiksu pojawiły się także oznaczenia ograniczeń wiekowych. Na razie do tej pory (nie jest jeszcze w 100% gotowe) ustawiłem je ręcznie na kilku komiksach (ograniczenie wiekowe tylko na komiksie "Mysiaki", bo jest tam tag "Dla dzieci", więc tutaj był pewnik, co ustawić). O ile wersje językowe będą dostępne dla autorów podczas publikacji komiksu, tak nie do końca jestem pewien, czy takie narzędzie udostępnić też w kontekście ograniczeń wiekowych. W tym przypadku każdy inaczej to widzi, dlatego chciałbym uniknąć sytuacji, w których ograniczenie wiekowe przy komiksie jest niewłaściwe (na przykład zbyt niskie, aby rozszerzyć grupę swoich odbiorców).

Na doujinshi myślę, że wystarczy sam tag i został on już dodany. Dziękuję za sugestię.

Lista użytkowników (a konkretniej wszystkich autorów komiksów) jest w planach. To jednak będzie się wiązało z trochę większymi zmianami górnego menu, ponieważ zamierzam zastąpić w nim część nieużywanych i mniej potrzebnych odnośników.

Komentarzy w profilu użytkownika raczej nie będzie. Myśląc bardziej przyszłościowo, zastanawiam się nad systemem prywatnych wiadomości. Jest to jednak plan na daleką przyszłość.
Hatsurai

Hatsurai 2

AutorDodany dnia 2017-08-07 09:59:43
Okej. Jeśli chodzi o ograniczenia wiekowe to to może być problematyczne bo są prace, których fabuła raczej nie jest 18+ ale zawierają np. przekleństwa. Zdecydowanie jednak oznaczenie 18+ mogłoby się przydać choć tak czy inaczej należałoby najpierw dobrze przemyśleć klasyfikację tych ograniczeń.
Ten_Smiertelny

Ten_Smiertelny 3

Dodany dnia 2020-09-15 11:44:51
zastanawiam się nad systemem prywatnych wiadomości. Jest to jednak plan na daleką przyszłość.

O, to by się przydało, bo widać, że ludzie idą kontaktować się gdzie indziej ( np. przez instagram itp.).

Taka możliwość wysłania prywatnej wiadomości byłaby przydatna np. gdy ktoś chciałby komuś wysłać listę możliwych poprawek i tak dalej.
Daleka przyszłość, czy też nie, dobrze, że wciąż modernizujesz i usprawniasz inku. :)