Purina Satou

Mała aktualizacja

Krylan

Krylan 4

AutorDodany dnia 2013-09-28 11:04:46
Od ostatnich informacji minęło trochę czasu, nie oznacza to jednak, że pozostawiłem stronkę na pastwę losu.

Niedawno dodałem kilka nowych funkcji i poprawiłem działanie paru skryptów.
Przedstawiam wam listę zmian na stronie:
:book: Funkcja "pełny ekran" w czytniku CoRe
:book: Dodane "skróty klawiszowe" oraz "pomoc" w czytniku CoRe
:book: Zmienione ikonki w CoRe oraz emotikony na forum
:book: Dodane zostały "poziomy" w profilu (są one zależne od ilości postów użytkownika)

Obecnie w przygotowaniu są także osiągnięcia (możecie je obejrzeć w profilu). Mam nadzieję, że uda mi się sprawić, aby strona rozwijała się prężnie i żyła. Od strony technicznej daję z siebie wszystko, żeby było dobrze.

Nie będę jednak ukrywał, że nie znam się na reklamie i SEO, dlatego trudno jest mi zebrać większą ilość użytkowników. Staram się jednak bliżej poznać temat i próbować coś na tym polu zdziałać ^_^
Dlatego proszę was o wsparcie. Będę wdzięczny za każdy komentarz z waszej strony. Jeśli znacie kogoś, kto rysuje komiksy, to możecie mu przekazać parę słów o tym portalu.
Jednocześnie korzystając z okazji dziękuję tym, którzy tę stronę do tej pory odwiedzili :heart:
Arik

default avatar 1

Dodany dnia 2013-10-14 00:11:48
Dobrze słyszeć, że zamierzasz rozwijać stronę. Poleciłem ją dla kilku osób , które rysują swoje komiksy, ale jakoś nie widać rezultatów, póki co.

Nie ukrywam, że chciałbym ci jakoś pomóc, czy to jakimiś grafikami, czy reklamując stronę - choć z tą reklamą to u mnie kiepsko - efekty mówią same za siebie.

Krylan

Krylan 4

AutorDodany dnia 2013-10-14 08:16:23
Cześć Arik ^_^

To miło, że coś napisałeś i że próbujesz pomóc. Ja także poszukuję rysowników i kontaktuję się z nimi, jednak jak widać, strona niezbyt ich zachęca.

Nie wiem, czy popełniłem jakiś błąd w jej projektowaniu czy co, ale patrząc na statystyki odwiedzin zauważam, że często ludzie trafiają na stronę i szybko ją opuszczają :<

W każym razie projektu nie porzucam i będę wciąż próbował go "ożywić".

Arik, jest jeszcze jedna sprawa - mógłbyś zmienić awatar? Jest zbyt duży, dlatego "niszczy" trochę layout. W momencie, kiedy go wrzucałeś nie było ustawionych limitów, dlatego strona "przepuściła" Twój obrazek.
Arik

default avatar 1

Dodany dnia 2013-10-14 23:28:36
Usunąłem awatara - w najbliższym czasie wstawię inny.

Zastanawiam się dlaczego tak jak pisałeś:" Rysowników strona nie zachęca. W moim osobistym odczuciu - jako rysownika - może chodzić o małą ilość zamieszczanych komiksów, wszakże to one są wizytówką strony.

Nie wiem czy już to naprawiłeś( Jeśli tak to możesz tą uwagę zignorować.), ale pamiętam , że aby zamieścić komiks na tej stronie musiałem przesłać ci strony, które osobiście zamieściłeś - przypuszczam, że co niektórzy mogli by patrzyć na to nie ufnie.

Twoja strona wygląda bardzo dobrze , jest poukładana, jasna, łatwo się w niej zorientować, dlatego jestem pewien, że to nie ona jest źródłem małej publiki.

Jedyne ,co moim zdaniem można by poprawić, to wstawienie jakiejś innej grafiki na stronie głównej w tabelce powitania. Myślę, że pasowałaby tu jakaś entuzjastyczna grafika. Może coś między ciemnym brązem, a czerwienią podchodzącą lekko pod róż. Ponieważ to strona dla - każdego - komiksiarza to wydaję mi się , że mogły by znaleźć się na niej dwie postacie: dziewczyna i chłopak. Ale to tylko moje zdanie.

Nic więcej nie przychodzi mi do głowy. Pozostaje zatem zakończyć wpis i mieć nadzieję, że zdoła się rozruszać stronę.

Do usłyszenia.