Purina Satou

Najnowsze komiksy.

lkomiksowa

lkomiksowa 5

AutorDodany dnia 2020-09-05 01:22:06
No więc wyjaśnię. Bo jak wchodzisz na główną widzisz okładki dodanych komiksów/rozdziałów. Czasem ludzie lecą i kilka rozdziałów dodają na raz i to tak jakby "zaśmieca" resztę miejsca i nie widac innych komiksów/rozdziałów co w tym czasie też zostały dodane/zaktualizowane. może dodać opcję obok <zobacz więcej> i tam spis nowododanych rozdziałów/komiksów?? Bo jest "szukajka" ale nie ma opcji tam np. :nowo dodane: :zaktualizowane: tylko lecisz po gatunku lub ilości wyświetleń.
Mam nadzieję, że wyraziłam się w miarę jasno xD może ktoś ogarnie mój bełkot.
Krylan

Krylan 4

Dodany dnia 2020-09-06 00:51:40
Generalnie to kiedyś na ten spis ostatnio aktualizowanych komiksów miałem trochę inny pomysł: żeby każdy z komiksów wyświetlał się tam tylko raz (czyli jak zostanie dodanych od razu siedem nowych rozdziałów do jednego komiksu, to żeby to nie zapełniło całej listy, tylko żeby pokazało się raz). To ma znacznie większy sens, tak myślę.
Zabrałem się za to i z małą pomocą udało się tę sekcję zmodyfikować zgodnie z zamysłem ^_^

Co do pomysłu na temat sortowania całej listy komiksów według daty aktualizacji, to jest on w sumie całkiem dobry. Choć jeszcze nie wiem, jak go można byłoby zrealizować, bo w samej tabeli już raczej nie ma miejsca na dodatkową kolumnę z datą... chyba że opcje sortowania zostałyby oddzielone (jako część wyszukiwarki, a nie tabeli).
lkomiksowa

lkomiksowa 5

AutorDodany dnia 2020-09-06 19:17:10
Może jak masz opcje szukaj tam dać wyszukiwanie po aktualizacji czy coś? Masz tam STATUS zakończone/zawieszone/trwające i tam dodać opcje właśnie NOWE lub ZAKTUALIZOWANE? Łatwiej wyszukać?
CryingWyvern

CryingWyvern 2

Dodany dnia 2020-09-07 15:36:40
totalnie zgadzam się z Ikomiksowa, było mi tak głupio jak były 2 okładki mojego komiksu jeden po drugim i zasłaniało innych. Fajnie by było mieć właśnie coś w stylu <zobacz więcej> albo po prostu strzałkę
Krylan

Krylan 4

Dodany dnia 2020-09-07 23:27:12
Wczoraj dodałem do wyszukiwarki opcje sortowania. Zamieściłem je tam wszystkie, ale wciąż pozostawiając możliwość sortowania listy klikając na nagłówki tabeli. To chyba będzie najlepsze rozwiązanie. Do opcji sortowania w wyszukiwarce dodałem również nową opcję sortowania według "Aktualizacji", która pokaże wszystkie komiksy zaczynając od tego, w którym ostatnio pojawił się nowy rozdział, do najstarszego.

Potem jeszcze to rozszerzę i pomyślę nad jakimś odnośnikiem na stronie głównej (w ogóle mam zamiar ją trochę pozmieniać).
void

void 1

Dodany dnia 2020-09-13 09:43:20
Hejka! Opcja sortowania w wyszukiwarce po aktualizacji bardzo spoko. Zastanawiam się jeszcze czy nie dałoby się dodać opcji sortowania po dacie utworzenia komiksu? Można by sobie wtedy zobaczyć historycznie jakie komiksy były pierwsze na Inku.
Krylan

Krylan 4

Dodany dnia 2020-09-13 17:22:56
Okay, gotowe. Zaktualizowałem też nazwy, więc te dwie ostatnie to teraz są [Sortuj według...] "Daty aktualizacji" i "Daty utworzenia".