Lato powoli się kończy, wracają obowiązki szkolne/zawodowe. Na Inku wciąż wprowadzam nowe zmiany – to właśnie o nich chciałbym Wam dzisiaj opowiedzieć.
Pierwszego września czytnik CoRe został zaktualizowany do wersji 2.7.1. W tym przeskoku między wersjami zawarte są poprawki błędów i nowe usprawnienia (takie jak możliwość używania klawiaturowych strzałek lewo/prawo w pionowym widoku). Jednak jedną z większych zmian, które wprowadziłem w związku z aktualizacją czytnika, jest oddzielenie od niego integracji z Inku. Dzięki temu aktualizacje jego podstawowych funkcji będą teraz dla mnie prostsze, dlatego będą ukazywać się częściej.
Jeśli pojawią się jakieś problemy z nową wersją czytnika, proszę o powiadomienie o tym w odpowiednim dziale na forum lub poprzez drogi kontaktu wymienione w zakładce "kontakt".
Na stronie pojawiło się także trochę nowych wpisów w Bazie Onomatopej. To dzięki Waszej pomocy baza staje się coraz większa i bardziej użyteczna dla rysowników komiksów. Pojawił się także nowy artykuł, w którym przyglądam się kilku wybranym (darmowym i płatnym) programom graficznym. Wybór oprogramowania może być ciężki dla początkujących, dlatego postanowiłem trochę w tym pomóc: https://inku.ovh/article/2/jaki-program-do-rysowania-wybrac
W ostatnich miesiącach ukazaly się na stronie również nowe komiksy. Wśród nich znajduje się wydany wcześniej w wersji papierowej "Wieczny Turniej", autorstwa CryingWyvern. Z kolei WawrzyniecT opublikował swój komiks "Złoty Pociąg", zrealizowany w ramach programu stypendialnego Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego - Kultura w sieci. Gratuluję autorom sukcesów i życzę następnych.
Wciąż pracuję nad nowymi funkcjami strony i eksperymentami. W najbliższym czasie mam nadzieję pokazać choć część z nich na Inku. W mojej głowie jest wiele pomysłów na rozwój i choć nie mogę poświęcić na to tyle czasu, ile bym chciał, wciąż pracuję nad tym, aby Inku stawało się lepszym miejscem
Jeśli chcecie wspomóc Inku, możecie to zrobić na różne sposoby: Wsparcie
Nowości na koniec lata
Krylan 4
|
AutorDodany dnia 2020-09-03 22:33:47 |