Purina Satou

Nowości na koniec lata

Krylan

Krylan 4

AutorDodany dnia 2020-09-03 22:33:47
Lato powoli się kończy, wracają obowiązki szkolne/zawodowe. Na Inku wciąż wprowadzam nowe zmiany – to właśnie o nich chciałbym Wam dzisiaj opowiedzieć.

Pierwszego września czytnik CoRe został zaktualizowany do wersji 2.7.1. W tym przeskoku między wersjami zawarte są poprawki błędów i nowe usprawnienia (takie jak możliwość używania klawiaturowych strzałek lewo/prawo w pionowym widoku). Jednak jedną z większych zmian, które wprowadziłem w związku z aktualizacją czytnika, jest oddzielenie od niego integracji z Inku. Dzięki temu aktualizacje jego podstawowych funkcji będą teraz dla mnie prostsze, dlatego będą ukazywać się częściej.
Jeśli pojawią się jakieś problemy z nową wersją czytnika, proszę o powiadomienie o tym w odpowiednim dziale na forum lub poprzez drogi kontaktu wymienione w zakładce "kontakt".

Na stronie pojawiło się także trochę nowych wpisów w Bazie Onomatopej. To dzięki Waszej pomocy baza staje się coraz większa i bardziej użyteczna dla rysowników komiksów. Pojawił się także nowy artykuł, w którym przyglądam się kilku wybranym (darmowym i płatnym) programom graficznym. Wybór oprogramowania może być ciężki dla początkujących, dlatego postanowiłem trochę w tym pomóc: https://inku.ovh/article/2/jaki-program-do-rysowania-wybrac

W ostatnich miesiącach ukazaly się na stronie również nowe komiksy. Wśród nich znajduje się wydany wcześniej w wersji papierowej "Wieczny Turniej", autorstwa CryingWyvern. Z kolei WawrzyniecT opublikował swój komiks "Złoty Pociąg", zrealizowany w ramach programu stypendialnego Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego - Kultura w sieci. Gratuluję autorom sukcesów i życzę następnych.

Wciąż pracuję nad nowymi funkcjami strony i eksperymentami. W najbliższym czasie mam nadzieję pokazać choć część z nich na Inku. W mojej głowie jest wiele pomysłów na rozwój i choć nie mogę poświęcić na to tyle czasu, ile bym chciał, wciąż pracuję nad tym, aby Inku stawało się lepszym miejscem ^_^

Jeśli chcecie wspomóc Inku, możecie to zrobić na różne sposoby: Wsparcie